Bibiana Stanciulov, Sonimpex Topoloveni: „Dacă eşti român, îmi dai să gust ceva bun, dar îmi vei exporta ceva prost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Producătorul Sonimpex, cunoscut pentru Magiunul de Topoloveni, a obținut un million de euro de la Uniunea Europeană, pentru promovarea pe piețele internaționale, prima vizată fiind Elveția.

„Joi, 17 iulie, suntem la Zurich, în cadrul unui program de promovare. Noi avem acele fonduri europene – un milion de euro. În acest program sunt mai multe evenimente, iar un astfel de eveniment este în Elveţia, despre prezentarea magiunului. Sunt convinsă că până la urmă îi convingem. Nu se poate. Vom sta pe capul lor. Ne-am dus cu mostre, i-am obligat să guste. Le-a plăcut. Impedimentul este că, dacă eşti român, îmi dai să gust ceva bun, dar îmi vei exporta ceva prost. Din păcate, nu am ce face şi nu pot trece de această nenorocire. Trebuie bătut la cap cel din afara Românei că aşa este produsul şi că eu aşa îl fac pe tot, nu doar borcanul pe care îl dau lor”, a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex Topoloveni, pentru Agerpres.

La Zurich are loc un eveniment cu prezentare, unde sunt invitaţi importatori şi bucătari renumiți, care, speră Bibiana Stanciulov, vor fi atraşi de produs. Producătorul magiunului de Topoloveni speră să încheie un contract de export pentru că, până acum, a primit doar oferte pentru a vinde vrac, pe care nu le-a acceptat, mai ales că Magiunul de Topoloveni este primul produs românesc care se bucură de protecție la nivel european.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE