Bere africană și zacuscă românească, la Săptămâna Verde de la Berlin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Friptură din carne de cangur, bere africană din fructe și deserturi produse de agricultorii din deșertul din Arabia Saudită, zacuscă românească: toate aceste produse pot fi savurate la Săptămâna Verde de la Berlin, unde România este reprezentată de 22 firme.

Acestea vor expune produse din carne, brânzeturi, miere, Magiun de Prune Topoloveni, suc de mere, vinuri românești sau zacuscă. Târgul se desfășoară în perioada 17-26 ianuarie 2014 în Germania, iar, la ediţia din acest an, România va dispune de un spaţiu de prezentare al potenţialului sectorului agricol românesc printr-o gamă largă de produse, pe o suprafață de 266 metri pătraţi. Aici, vor fi prezenți producători din Maramureș, Banat, Moldova și Muntenia.

Expoziţiei Internaţionale pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde“, considerată cel mai mare eveniment de specialitate în domeniul alimentar şi agricol din Europa vor avea loc două reuniuni ale miniştrilor agriculturii din 20 de state, respectiv Summit-ul miniştrilor agriculturii şi Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură.   Sâmbătă a avut loc o reuniune a miniștrilor Agriculturii, la care România a fost reprezentată de secretarul de stat Daniel Botănoiu. Discuțiile au vizat consolidarea agriculturii, respective gestionarea crizelor prin asigurarea securităţii alimentare, cu accent pe aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale. O declaraţie finală a acestui Summit va fi formulată de către miniştri Agriculturii prezenţi, prin abordarea unei poziţii comune, declaraţie care va fi încorporată în cadrul discuţiilor curente ale UN agenda post-2015.

Fermierii și producătorii din industria alimentară prezenți la Săptămâna Verde de la Berlin au ocazia de a demonstra că scandalurile din ultima perioadă legate de siguranța alimentară sunt cazuri individuale. La târg sunt prezenți 1.650 de expozanți din 70 de țări din întreaga lume, 5.000 de jurnaliști sunt acreditați să relateze despre expozanți, iar 400.000 de vizitatori, din care circa 100.000 de experți din agricultură și industria alimentară, sunt așteptați să viziteze standurile, potrivit organizatorilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE