Beneficiarii publici vor beneficia de proceduri standardizate pentru achizitiile publice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Beneficiarii publici urmeaza sa beneficieze in perioada imediat urmatoare de niste proceduri standardizate in ceea ce priveste achizitiile publice, a anuntat de curand secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

„Pentru beneficiarii publici vor aparea cat de curand niste proceduri standardizate pe zona de achizitii publice, astfel incat ei sa nu aiba probleme in conceperea factorilor de evaluare. In lipsa acestor proceduri, de multe ori au existat evaluari subiective, care au condus la probleme, cele mai grave fiind gasite chiar la finalul achizitiilor, la realizarea platilor”, a declarat George Turtoi, in cadrul unei conferinte.

Autoritatile publice locale si ONG-urile pot solicita fonduri nerambursabile, prin intermediul PNDR 2014-2020, pentru investitii de utilitate publica avand la dispozitie 552.000.000 euro pentru investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica (submasura 7.2), 97.000.000 euro pentru investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural (submasura 7.2) si 25.000.000 euro pentru investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii de acces agricola (submasura 4.3 – componenta agricola).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE