BCR acordă credite fără garanții beneficiarilor de subventii APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Banca Comercială Română (BCR) oferă posibilitatea fermierilor să obţină în avans credite de până la 90% din valoarea subventiilor pe care urmează să le încaseze de la APIA.

Subventiile se acordă în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) 2014 cu dobânzi care nu depăşesc ROBOR 6M + maxim 4% pe an, cât şi comisioane aferente creditului de maximum 1% pe an.

BCR a eliminat obligativitatea de prezentare a unor garanţii suplimentare în cazul creditelor de până la 300.000 lei, în afara cesiunii în favoarea băncii a subventiei pe care o au de încasat de la APIA.

Rambursarea creditului, atât principalul cât şi dobânzile aferente, se poate face într-o singură tranşă, la scadenţă. Astfel, agricultorii sunt scutiţi de plata lunară a dobânzilor pe parcursul perioadei de creditare,

BCR oferă aceste împrumuturi producătorilor agricoli, persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice care prezintă Adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA prin care se confirmă eligibilitatea acestora la obţinerea finanţării. Beneficiari de subventii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE