Banca Transilvania finanţează Scandia Food cu 22 de milioane de euro pentru investiţii în utilaje

Facebook
Twitter

Banca Transilvania acordă un credit de 22 de milioane de euro companiei Scandia Food, liderul pe piața conservelor pe bază de carne din România, fapt care transformă instituția financiară în principalul partener financiar al companiei din industria alimentară.

Scandia a apelat la această soluție pentru a achita creditele existente și pentru a putea folosi noile oportunități de pe piața conservelor pe bază de carne.

„Intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a Scandia Food și ne bucurăm  că  Banca Transilvania este alături de noi, o companie românească puternică, la fel cum este și Scandia. Sunt sigur că vom reuşi să îndeplinim împreună obiectivele stabilite”, a declarat Andrei Ursulescu, director general Scandia Food.

Împrumutul, din care 60% este contractat în lei, va fi folosit atât pentru optimizarea capacităților tehnologice, cât şi pentru asigurarea capitalului  pentru noi oportunități de investiție în 2014.

„Suntem onoraţi să avem printre clienţii nostri lideri de piaţă şi branduri româneşti, aşa cum este Scandia Food. Rapiditatea a fost unul dintre elementele care au dus la succesul acestui parteneriat. Acesta este unul dintre avantajele companiilor româneşti, în care decizia se ia repede, centralizat acasă”, a precizat Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Cele două companii au ajuns la un acord în privința creditului de refinanțare în doar 45 de zile de la începutul demersului Scandia Food, liderul piața conservelor pe bază de carne din România, având o cotă de piață în volum de peste 45%. Compania este prezentă în mai multe categorii de business, precum conserve, mezeluri și restaurante și a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de peste 198 de milioane lei. Compania are 550 de angajați.

Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi 1,65 milioane de clienţi activi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE