Bancă de semințe, închisă de autorități

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul federal american a decis să închidă o „bancă” de semințe, înființată de o comunitate format din 60 de fermieri, pentru a preveni răspândirea unor boli care să afecteze producția.

Două organizații din Mechanicsburg, statul Pennsylvania, au creat o „bancă” public de semințe, unde fermierii locali puteau face schimb gratuit de semințe. Săptămâna aceasta, Departamentul pentru Agricultură le-a trimis o scrisoare prin care le informa că înființarea și funcționarea băncii de semințe contravine legislației în vigoare, astfel că trebuie să o închidă.

Oficialii au motivat că schimbul necontrolat de semințe poate duce la răspândirea plantelor invazive și a bolilor, fapt care va afecta recoltele. De aceea, banca de semințe poate funcționa doar dacă fiecare lot de semințe va fi testat, a arătat Departamentul pentru Agricultură, scrie nationalreview.com.

Supărați de decizia autorităților, reprezentanții celor două organizații de sprijin local au declarat că singura specie invazivă din Mechanicsburg, statul Pennsylvania, este chiar Departamentul pentru Agricultură.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE