La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara se desfășoară weekendul acesta tradiţionalul târg de agricultură, industrie alimentară şi zootehnie Banat Agralim.
Evenimentul aduce în prim plan proiectul „Made in Banat”. În cadrul acestuia, într-un pavilion comun sunt prezentate 20 de firme sârbeşti din Banatul istoric, respective din zonele Kikinda, Pancevo, Zrenjanin, precum și româneşti.Acestea au adus la Banat Agralim produse tradiționale care aspiră la obţinerea mărcii „Made in Banat”. Proiectul este finanțat cu fonduri disponibile printr-un program de cooperare transfrontalieră România-Serbia.
Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva a adus la tradiționalul târg de agricultură, industrie alimentară și zootehnie „Banat Agralim” puieți forestieri și ornamentali, exponate cinegetice și caii premiați ai Hergheliei Izvin.
„Romsilva participă la expoziție cu un stand cu puieți forestieri pe care putem să-i oferim și administrațiilor locale pentru a crea culturi forestiere de protejare a localităților, mai ales în zona de vest, unde vegetația forestieră reprezintă sub 3% și unde este suprafața cea mai mare de câmpie fără păduri. Avem și un stand cu exponate cinegetice pentru că pe zona de vest a țării sunt tradiții pe linie de vânătoare, sunt preocupări din partea locuitorilor și este o cultură pentru această activitate. Suntem prezenți și cu expoziția Izvin unde vom prezenta mai multe exemplare de cai, care au câștigat tot felul de concursuri la nivel național”, a declarat directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor — RNP Romsilva, Adam Crăciunescu.
Expozanții de pe cei peste 3.000 de metri pătrați, cât este suprafața alocată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara pentru buna desfășurare a Banat Agralim au atras numeroși vizitatori, fie că vorbim de agricultori cu experiență sau simpli curioși, dornici să admire animalele domestice și utilajele expuse sau să deguste produsele tradiționale „Made in Banat”.