Baciu, LAPAR: Suma pentru despagubiri va fi foarte mica si nu acopera nici 10% din pagube. S-ar putea sa fie doar „o atentie”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), este de parere ca suma pe care autoritatile intentioneaza sa o acorde pentru despagubiri va fi foarte mica, aceasta nereusind sa acopere nici 10% din pagubele produse de seceta.

„Totul e numai la viitor, vom face, vom drege, dar nu stim exact suma pentru despagubiri, am tras noi concluzia ca pana la urma ar fi o suma foarte mica, ceea ce nu ne acopera nici zece la suta din pagube. Intelegem ca nu sunt bani, cerintele sunt mari, vor toti, si zootehnia, toata lumea vine la pomul laudat, dar s-ar putea pana la urma sa fie doar o mica atentie. In sensul acesta am venit cu propunerea catre ministru, ca, macar pentru cei care sunt afectati real de seceta si care au pierderi enorme, sa se dea un avans mai mare, de 70 la suta”, a declarat Laurentiu Baciu, dupa intalnirea de la sediul MADR cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, informeaza Agerpres.

Presedintele LAPAR i-a propus de asemenea ministrului ca autoritatile sa urgenteze plata subventiei la motorina pentru trimestrul I si II. „Am cerut sa urgenteze cu acele datorii pe care le are ministerul fata de noi, ma refer la subventia la motorina pe trimestrul I si II, sa urgenteze cu APIA, pentru ca agentii economici sa-si poata lua credite pe baza adeverintelor”, a mai afirmat presedintele LAPAR.

Ministrul Agriculturii a anuntat recent ca autoritatile intentioneaza sa plateasca in avans, respectiv in lunile noiembrie sau decembrie 2015, despagubirile pentru pagubele suferite de fermieri din cauza secetei, iar sprijinul nu va fi mai mare de 400 de lei pe hectar, la culturile de baza.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE