Avertizari meteorologice de COD GALBEN si COD PORTOCALIU

Facebook
Twitter

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de cod galben, respectiv cod portocaliu de canicula.

Astfel, in cursul zilei de sambata, 25 iulie vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeală ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales în zonele de campie si de podis.

COD PORTOCALIU

In judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati, precum si in zona de campie a judetelor Bacau si Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

cod portocaliu canicula

COD GALBEN 

Duminica, 26 iulie, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

COD PORTOCALIU

In judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In regiunile vestice, nordice si centrale instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista in urmatoarele zile in regiunile sudice si estice.

cod portocaliu de canicula

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE