Atenție, piețari! Poliția pregătește controale intensive

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Afacerilor Interne a pregătit pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă un cadou mai aparte pentru comercianți: intensificarea controalelor în piețe și târguri pentru protejarea populației față de calitatea produselor comercializate.

În acest scop, oamenii legii vor colabora cu prefecturile, angajații de la  Protecția Consumatorului, cu Direcțiile sanitar-veterinare și cu celelalte organisme de control.

După implementarea Planului de acțiuni aprobat de către conducerea MAI în urmă cu două săptămâni, astăzi ministrul Radu Stroe a convocat o videoconferință cu prefecții și responsabilii pe zona de ordine publică în care s-au dispus următoarele măsuri:

  • prefecturile și inspectoratele județene vor asigura permanența la comandă pe toată perioada sărbătorilor de iarnă;
  • intensificarea controalelor în piețe și târguri pentru protejarea populației față de calitatea produselor comercializate;
  • accent deosebit pe asigurarea fluenței traficului rutier și intervenției rapide la evenimente;
  • acțiuni preventive pe linia IGSU pentru prevenirea incendiilor și a exploziilor.

Printre prioritățile structurilor de ordine publică s-a menționat asigurarea unui trafic corespunzător pe principalele rute de vacanță, cu atât mai mult cu cât la acest moment nu sunt anunțate fenomene meteorologice de intensitate, și intervenția de urgență a IGSU la evenimentele rutiere, fiind amintit că în cele trei weekend-uri din această lună au fost deja înregistrate 30 de persoane decedate în accidente rutiere.

Ministrul Radu Stroe a cerut Poliției și Jandarmeriei să ia toate măsurile necesare pentru ca cetățenii să aibă liniștea necesară petrecerii acestor sărbători de Crăciun și Anul Nou. Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper a insistat pe componenta preventivă pe care IGSU trebuie să o deruleze în aceste zile, în condițiile în care riscurile cel mai frecvent întâlnite sunt incendiile sau exploziile cauzate de scurgerile necontrolate de gaze.

Pe linia ordinii publice, secretarul de stat al MAI, chestor de poliție Florea Oprea, a cerut inspectorilor șefi din Poliție, Poliție de Frontieră și Jandarmerie să acționeze în sistem integrat pentru intervenția la evenimente și să intensifice activitățile de prindere a urmăriților național și internațional. Măsuri speciale vor fi dispuse și la intrarea în țară, acolo unde vor exista aglomerări cauzate de fluxul de cetățeni români care se vor întoarce în țară pentru petrecerea sărbătorilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE