Atentie, fermieri! Ultima zi in care se mai pot depune cererile pentru sustinerea crescatorilor de animale

Facebook
Twitter

APIA reaminteste fermierilor ca se depun cererile de solicitare a ajutoarelor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectoarele bovin, avicol si suin in contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, pana la data de 29.09.2020, inclusiv.

Facem precizarea ca, pana la aceasta data au fost depuse un numar de 508 cereri pentru sectorul bovin, 286 cereri pentru sectorul avicol si 251 cereri pentru sectorul suin. Pentru sectorul bovin cererea de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative se depun la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, iar in situatia in care detin mai multe exploatatii, la centrul judetean APIA pe raza caruia au sediul social sau isi au domiciliul, dupa caz. Cererea de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative se pot transmite si prin fax, posta sau in format electronic prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura pe fiecare pagina a documentului transmis.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul bovin se regaseste in OUG.nr. 149/27.08.2020 publicata in Monitorul Oficial nr.808 din data de 02.09.2020 si poate fi descarcat de pe site-ul APIA.

Pentru sectoarele avicol si suin cererile se depun la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza carora isi au sediul social sau la centrul judetean al APIA unde a depus cererea de solicitare pentru Masura 14 – Bunastarea animalelor – pachetul b) – Plati in favoarea bunastarii pasarilor din cadrul PNDR 2014-2020 si pentru Masura 14 – Bunastarea animalelor – pachetul A) – Plati in favoarea bunastarii porcinelor, din cadrul PNDR 2014-2020.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat, insotita de documentele solicitate poate fi transmisa la centrele judetene APIA, respectiv al municipiului Bucuresti si prin fax sau posta sau in format electronic prin e-mail.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul avicol se regaseste in OUG nr.151/27.08.2020 publicata in Monitorul Oficial nr.810 din data de 02.09.2020 si poate fi descarcat de pe site-ul APIA, iar pentru sectorul suin formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat se regaseste in OUG nr.150/27.08.2020 publicata in Monitorul Oficial nr.809 din data de 02.09.2020 si poate fi descarcat de pe site-ul APIA.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura asigura fermierii ca acorda o importanta deosebita depunerii cererilor de sprijin pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin, avicol si suin in contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, tot personalul fiind mobilizat atat la nivelul centrelor judetene, cat si la nivelul aparatului central.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE