Atentie, fermieri! Cod galben de ploi torentiale si vijelii in aproape toata tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ANM a emis de curand o atentionare Cod galben de ploi torentiale si vijelii ce vizeaza aproape toata tara, inclusiv Capitala, incepand de marti, ora 10,00, pana miercuri, ora 22,00.

In intervalul mentionat, in zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 de litri/metrul patrat si pe arii restranse 60 – 70 de litri/metrul patrat, cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

Judetele ce vor fi afectate sunt: Arad (partial), Bihor (partial), Maramures, Timis (partial), Salaj (partial), Cluj (jumatatea de vest), Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj (partial), Sibiu, Mures, Bistrita Nasaud, Harghita, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea (jumatatea de nord), Constanta, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Tulcea, Ilfov, Giurgiu si Teleorman, informeaza ANM.

Potrivit meteorologilor, incepand din noaptea de marti spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice se va restrange treptat catre partea de est si sud-est a teritoriului, iar in cursul zilei de 28 iunie Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza atentionarea, precizeaza ANM, citata de Agerpres.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE