„La Bruxelles de mai bine de un an s-a dus o luptă comercială extrem de dură, dar care purtată cu multă pricepere, a avut un succes răsunător, ducând la consacrarea micului românesc ca produs european. Joi, 5 iunie 2014, a fost publicat în JO al UE Reg. (CE) 601/2014 care modifică Anexa 2 a Reg. (CE) 1.333/2008. Prin acest document micii româneşti intră în legalitate începând cu data intrării în vigoare a regulamentului (a 20-a zi de la publicare), adică din 25.06.2014. ARC propune înscrierea datei de 5 iunie în calendarul internaţional ca „Ziua mondială a micului românesc”, ca simbol al recunoașterii tradițiilor românești în spațiul european”, spune directorul executiv al ARC, Ștefan Pădure.

După data de 25 iunie, micii vor putea fi exportați. În România, anual, se consumă între 20 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici annual, potrivit datelor Federației Naţionale PRO AGRO.

Share on Facebook