septembrie 29, 2022

Romania declarata tara libera de pesta porcina clasica. Restrictiile de export, ridicate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociatia Romana a Carnii isi exprima satisfactia cu privire la decizia luata in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Internationale pentru Sanatate Animala (OIE), care se desfasoara in aceasta saptamana la Paris, de a include Romania pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica.

Asociatia Romana a Carnii apreciaza si felicita pe presedintele ANSVSA dr. Geronimo Branescu si echipa sa, pentru profesionalismul de care au dat dovada in ultimii 10 ani, in a demonstra forurilor internationale ca Romania este o tara libera de pesta porcina clasica.

Recunoasterea oficiala a Romaniei, ca tara libera de pesta porcina clasica, este cu atat mai importanta cu cat in scurt timp devine operational si Programul „Carne de porc din fermele romanesti”, pentru care Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis deja notificarea la Bruxelles.

Oficializarea Romaniei ca tara libera de pesta porcina creeaza premizele ridicarii restrictiilor privind exporturile de carne de porc pe piete terte, cum ar fi SUA, Canada, Mexic, Japonia si Coreea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE