septembrie 23, 2021

Aproape o tona de peste, confiscata de inspectorii sanitari-veterinari. Care a fost motivul?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inspectori sanitari veterinari au participat astazi la o actiune comuna de control cu reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane si ai Directiei de Ordine Publica-Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol.

Verificarile au vizat unitati de comercializare a pestelui si produselor din pescuit din pietele agroalimentare: Bucur-Obor, Titan si Delfinului.

Pentru necoformitatile constatate s-au aplicat 6 sanctiuni contraventionale, in valoare de 54.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscata cantitatea de 935,532 kilograme de peste si produse din pescuit (icre), pentru care nu existau documente de provenienta si nu putea fi stabilita trasabilitatea. Intreaga cantitate de produse a fost dirijata catre unitati de neutralizare.

Medicii veterinari din cadrul ANSVSA si DSVSA Bucuresti participanti la control au verificat, conform competentelor, respectarea prevederilor legale privind:

–  inregistrarea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a unitatilor de vanzare cu amanuntul – magazine de desfacere a pestelui (pescarii);

– respectarea cerintelor cu privire la constructia si dotarea cu facilitati si echipamente a unitatilor de vanzare cu amanuntul;

– respectarea conditiilor de manipulare si depozitare ale pestelui si produselor din pescuit proaspete/congelate de la furnizori la unitatile de vanzare cu amanuntul;

– respectarea conditiilor de igiena si de intretinere a spatiilor si a echipamentelor (rafturi, tavi, recipiente, vitrine frigorifice) in care pestele si produsele din pescuit sunt depozitate, manipulate si expuse spre comecializare catre consumatorul final;

– respectarea conditiilor de sanatate si igiena a personalului care manipuleaza alimentele;

– asigurarea trasabilitatii si a respectarii cerintelor de igiena privind comercializarea.

Neconformitatile sanctionate au fost cele cu privire la trasabilitatea produselor comercializate, neintretinerea spatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite, etichetarea necorespunzatoare, precum si depozitarea necorespunzatoare.

Actiunile de control ale inspectorilor ANSVSA cu reprezentantii altor institutii abilitate, vor continua sa se desfasoare, in baza unor planuri de actiune comune.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE