apicultura

Apicultorii ar putea primi un sprijin financiar, pentru compensarea pierderilor inregistrate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre acordarea unui ajutor de minimis pentru apicultori, in conditiile in care acest sector a fost puternic afectat de conditiile nefavorabile din primavara acestui an.

„Am participat astazi, alaturi de secretarul de stat Antal Szabolcs Barabasi si de directori din directia tehnica de specialitate a MADR, la o intalnire de lucru cu reprezentanti ai asociatiilor si federatiilor din sectorul apicol.

Temele aflate pe agenda discutiilor au vizat alocarile suplimentare pentru masurile din cadrul Programului National Apicol (PNA), posibilitatea acordarii unui ajutor de minimis pentru apicultori, avand in vedere dificultatile intampinate de sectorul apicol din cauza conditiilor hidrometeorologice din primavara acestui an.

Apicultorii au expus principalele probleme cu care se confrunta: valorificarea produselor, concurenta neloiala din piata, etichetarea mierii si a produselor apicole. Referitor la acest aspect, am propus facilitarea organizarii unei intalniri intre reprezentanti ai sectorului apicol si responsabili din cele doua institutii cu atributii pe acest segment, respectiv ANSVSA si ANPC.

Referitor la posibilitatea acordarii unei scheme de ajutor de minimis pentru apicultori, am transmis celor prezenti ca Ministerul va analiza cu atentie posibilitatea acordarii unei scheme de ajutor de minimis pentru sectorul apicol in limita prevederilor bugetare alocate MADR pentru anul 2021.”, a declarat ministrul Oros pe pagina sa de Facebook.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE