APIA: ultima zi in care se poate obtine sprijinul pentru crescatorii de bovine. Unde se depun cererile?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Astazi este ultima zi in care fermierii pot solicita ajutorul de stat pentru sustinerea cresterii de bovine. Sprijinul se adreseaza atat persoanelor juridice cat si celor fizice care detin bovine inscrise in RNE, anunta APIA.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative pot fi depuse la centrele APIA judetene sau locale si la centrul APIA al municipiului Bucuresti, fie pot fi transmise prin fax, posta sau in format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura de catre reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagina a documentului transmis.

In situatia in care beneficiarii detin mai multe exploatatii de bovine cu coduri ANSVSA situate pe raza mai multor unitati administrativ-teritoriale din judete diferite, acestia depun o singura cerere la centrul APIA judetean/local/al municipiului Bucuresti pe raza caruia au sediul social sau isi au domiciliul.

Plafonul total alocat acestei scheme de ajutor este de 225.537.713,79 lei, repartizat astfel: 182.708.014,97 lei pentru efectivele de bovine cu varsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2021, la care se pot adauga efectivele de bovine cu varsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie anul curent; 42.829.698,82 lei pentru cantitatea de lapte valorificata in luna ianuarie 2021.

APIA calculeaza cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului (182.708.014,97 lei) la efectivul total de bovine eligibile, iar cuantumul pe tona de lapte prin raportarea plafonului (42.829.698,82 lei) la cantitatea totala de lapte eligibila.

Valoarea ajutorului de stat se calculeaza pentru fiecare beneficiar in functie de numarul de capete de bovine eligibile, la care se poate adauga si valoarea calculata in functie de cantitatile de lapte, in tone, produse si valorificate, eligibile pana la concurenta plafonului de 225.000 euro la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta.

Plata ajutorului de stat pentru sustinerea crescatorilor de bovine se efectueaza pana la data de 31 decembrie 2021.

Nu se acorda plati ulterior datei de 31 decembrie 2021 daca se constata ca acestea nu au putut fi efectuate din cauze imputabile beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE