APIA: sprijin de peste 4 milioane de lei pentru crescatorii de animale. Cine beneficiaza?

Facebook
Twitter

APIA efectueaza plata ajutorului de stat pentru crescatorii de animale, solicitat prin cererile de plata aferente serviciilor prestate in luna februarie 2023.

Suma autorizata la plata este in valoare de 4.149.814,02 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru solicitantii care au accesat aceasta forma de ajutor de stat in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si: Ministrul Daea anunta o schimbare radicala pentru importurile din Ucraina

HG 1179/2014 reglementeaza schema de ajutor de stat, avand ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

Cererile initiale de solicitare a ajutoarelor de stat se depun in perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicita ajutorul de stat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE