APIA se pregateste pentru o noua licitatie de dezvoltare de soft

Facebook
Twitter

Contractul cadru dintre APIA si Siveco, in valoare de 32 milioane euro, expira la sfarsitul acestui an, ceea ce inseamna ca Agentia de Plati va organiza in lunile urmatoare o noua licitatie pentru dezvoltare de soft. Pana atunci insa, corpul de control al Premierului a solicitat informatii Agentiei de Plati cu privire la softul care asigura plata subventiilor.

„Acum cateva zile am primit o solicitare de la corpul de control. Nu a ajuns corpul de control aici, corpul de control ne-a solicitat niste informatii despre contractele de dezvoltare de soft, informatii pe care suntem aproape gata sa i le furnizam”, a declarat Nicolae Horumba, directorul general al APIA.

Dezvoltarea extensiilor de program necesare pentru plata subventiilor in 2015 a costat APIA 9 milioane de euro, potrivit lui Nicolae Horumba. Contractul cadru dintre Agentia de Plati si Siveco este in valoare de 32 de milioane de euro, a mai precizat seful APIA.

In numeroase randuri, sistemul informatic al APIA s-a blocat din cauza unor pene de curent. Din acest punct de vedere, Nicolae Horumba a precizat ca Agentia de Plati si-a luat masuri de prevenire.

„Au fost cateva opriri accidentale ale energiei electrice. Ultima pe care am avut-o, acum 2 saptamani, s-a intamplat din cauza ca in zona a cazut un cablu de alimentare electrica peste reteaua de troleibuze. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca ne-am luat masuri de precautie, astfel incat serverele sa nu mai aiba problema intreruperii de tensiune. Am pus la punct un sistem de alimentare alternativ, astfel incat serverele sa nu mai necesite un proces indelungat de repornire”, a declarat Nicolae Horumba.

Potrivit sefului APIA, din fondurile totale alocate Campaniei 2015 au fost platite pana in prezent subventii in valoare de 1,9 miliarde de euro (91%), pentru 920.000 de fermieri, din fondurile totale de 2,1 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE