APIA primeste certificarea pentru un important standard international. Ce presupune aceasta?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul General al APIA, Adrian PINTEA, a primit la data de 15 martie 2021, la sediul agentiei, certificatul de conformitate a sistemului de management anti-mita cu standardul international ISO 37001:2016 din partea domnului Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director la RINA SIMTEX – organismul de certificare pentru acest standard de calitate.

“Obtinerea acestei certificari de catre APIA confirma faptul ca la nivelul institutiei noastre a fost implementat un set de reguli si masuri de control anti-mita, cu scopul de a descuraja orice posibile fapte de mituire, dar si in vederea  prevenirii, detectarii si tratarii riscurilor de mituire, atat in interiorul Agentiei, cat si in relatia cu fermierii si cu colaboratorii institutiei. Implementarea standardului international ISO 37001:2016 ne permite sa ne consolidam structura organizationala, care se bazeaza pe etica, transparenta, profesionalism si incredere in relatia cu fermierii, beneficiarii fondurilor europene si nationale implementate de APIA, dar si cu institutiile interne si externe cu care APIA colaboreaza. Totodata, multumim pe aceasta cale si consultantului, SC ABT Consultanta in Management SRL, pentru profesionalismul si sprijinul acordat in realizarea acestui obiectiv”, a declarat Adrian PINTEA.

“Va felicit pentru implicarea dumneavoastra in procesul de certificare, aveti o echipa foarte bine pregatita cu care am lucrat eficient. Pentru RINA a fost o placere colaboram si este o onoare sa va avem in portofoliul nostru de clienti”, a declarat Alessandro Romei in cadrul intalnirii.

RINA este prezenta in Romania din anul 2006 si ofera o gama larga de servicii de certificare, verificare a conformitatii, inspectii si instruire, solutii personalizate de inalta calitate in sectoarele de industrie energetica, marina, certificare, transport si infrastructura.

Acesta este al doilea standard implementat la nivelul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, dupa ce in anul 2016 APIA a primit certificatul de conformitate cu standardul ISO 27001Sistemul de Management al Securitatii Informatiei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE