APIA: peste 100 de milioane de lei pentru crescatorii din sectorul bovin

Facebook
Twitter

APIA efectueaza plata ajutorului de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin, in anul 2022, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

Suma autorizata la plata este in valoare de 102.320.520,16 lei pentru un numar de 12.380 de beneficiari si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru solicitantii care au accesat aceasta forma de ajutor de stat in conformitate cu prevederile O.U.G nr.3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii  crescatorilor din sectorul bovin, in anul 2022, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

Citeste si: Consilul Concurentei: s-a implementat acordul pentru a reduce pretul laptelui

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vaca adulta.

Valoarea totala a ajutorului ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar nu depaseste echivalentul in lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 3/2023.

Sumele primite prin alte scheme de sprijin finantate de la bugetul de stat pe Sectiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE