APIA, noutati despre subventia la animale. Credite in avans, de pana la 85% din valoarea subventiei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA reaminteste ca, incepand cu data de 08 februarie 2021, a demarat activitatea de eliberare de adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14 “Bunastarea animalelor”, care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si nebancare ce au incheiat conventii cu APIA, pentru anul de angajament 2021. 

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cerere de plata aferenta anului de angajament 2021, pentru Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) pasari.

Pana in prezent, Agentia a incheiat Conventii cu urmatoarele institutii bancare si nebancare si cu cele doua fonduri de garantare, respectiv Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile mici si mijlocii (FNGCIMM):

 1. APIA – BRD – FGCR
 2. APIA – CEC Bank – FGCR/FNGCIMM
 3. APIA – Credit Agricole – FGCR
 4. APIA – Creditcoop – FGCR
 5. APIA – Eximbank – FGCR/FNGCIMM
 6. APIA – FRGCIP – IFN SA
 7. APIA – Intesa SanPaolo – FGCR
 8. APIA – Libra Internet Bank – FGCR
 9. APIA – OTP – FGCR
 10. APIA – Patria Bank – FGCR
 11. APIA – Raiffeisen Bank – FGCR
 12. APIA – Banca Romaneasca – FGCR
 13. APIA -Techcventures – FGCR
 14. APIA – Banca Transilvania – FGCR/FNGCIMM
 15. APIA – Unicredit – FNGCIMM

Prin adeverinta se confirma valoarea de 85% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 2021.

Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma inscrisa in adeverinta cuvenita beneficiarului pentru Platile privind bunastarea animalelor, anul de angajament 2021.

Toate conventiile incheiate intre APIA, institutiile bancare si nebancare si FGCR/ FNGCIMM se regasesc postate pe site-ul APIA, in sectiunea Conventii, Acorduri, Protocoale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE