APIA Mehedinți plătește subvențiile pe suprafață până la 31 decembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți efectuează, până la sfârșitul anului, plata pentru fermierii din zonele defavorizate.

Plățile vor fi efectuate către fermierii ce au depus cereri în cadrul următoarelor măsuri:

  • Măsura  211  – Sprijin pentru zona montană defavorizată (ZMD);
  • Măsura 212 – Sprijin pentru zone defavorizate, altele decât zona montană (zona semnificativ defavorizată şi zonele defavorizate de condiţii naturale specifice) – ZSD şi ZDS;
  • Măsura 214 – Plăţi de agro-mediu.

Aceste măsuri sunt cuprinse în Axa 2 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (P.N.D.R.) – Îmbunătăţirea mediului şi a spaţiului rural prin utilizarea durabilă a terenurilor agricole şi forestiere, program ce îți propune asigurarea utilizării continue a terenurilor agricole, conservarea şi îmbunătăţirea stării resurselor naturale şi a habitatelor. În acest sens, trebuie să se asigure utilizarea continuă a terenurilor agricole, prin aceasta contribuind la menţinerea viabilităţii comunităţilor rurale şi introducerea sau continuarea aplicării metodelor agricole de producţie compatibile cu protecţia şi îmbunătăţirea stării biodiversităţii, solului, apei şi calităţii aerului.

Din numărul total de 31.742 cereri depuse în campania SAPS 2013, pentru suprafața de 185.108 ha, au fost eșantionate pentru plata finală pe AXA II  un număr de 14.317 ferme, din care au fost aprobate la plată un procent de 98%. Acești fermieri au beneficiat în cursul lunii septembrie de o plată de 75% din valoarea totală cuvenită în cadrul acestor măsuri, diferența de 25% urmând a plătită până la sfârșitul anului 2013.

Totodată, până la sfârșitul anului, se pot depune cererile pentru obținerea acordului prealabil pentru motorina utilizată în agricultură corespunzator anului 2014.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE