agrometeo

APIA incepe controalele pe teren. Informatii importante pentru fermieri

Facebook
Twitter

APIA informeaza ca incepand cu data de 09.07.2021, inspectorii APIA si cei ai institutiilor de specialitate delegate demareaza controlul la fata locului pentru cererile extrase in esantionul de control aferent Campaniei 2021.

Esantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plata pe suprafata, masurilor de dezvoltare rurala, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic si ecoconditionalitate din cererea unica de plata, contine un numar total de 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecoconditionalitate, a cerintelor minime si specifice aferente schemelor de plata in sectorul vegetal si in sectorul zootehnic, dupa cum urmeaza:

  • pentru controlul pe teren prin metoda clasica – 13.035 fermieri;
  • pentru controlul pe teren prin metoda teledetectie – 39.016 fermieri;
  • pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 3.793 fermieri.

Suprafata totala controlata este de 1.319.383,3 ha, respectiv:

  • pentru controlul pe teren prin metoda clasica – 748.797,54 ha;
  • pentru controlul pe teren prin metoda teledetectie – 570.585,76 ha.

Facem precizarea ca esantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un numar de 649 de fermieri fata de Campania 2020.

In conformitate cu Ordinul nr. 45/2021 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, conditiilor specifice si a modului de implementare a schemelor de plati prevazute la art. 1 alin. (2) si (3) si art. 35 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022 privind stabilirea modalitatii de coordonare a implementarii schemelor de plati directe si a ajutoarelor nationale tranzitorii care se aplica in agricultura, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura are obligatia ca pana la data de 15 octombrie 2021 sa efectueze controlul la fata locului pentru cererile unice de plata esantionate in acest scop, iar controlul aferent al unor obligatii/cerinte specifice se va efectua, dupa caz, in iarna sau primavara anului urmator.

Ca in fiecare an, institutia noastra se bazeaza pe cooperarea si sprijinul fermierilor pentru ca aceasta activitate sa se desfasoare in mod corespunzator, tinand cont de situatia speciala si de normele de siguranta care trebuie respectate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE