ANSVSA, amplu proiect de sustinere a crescatorilor de animale

Facebook
Twitter

ANSVSA impreuna cu Fundatia Conservation Carpathia colaboreaza intr-un proiect care isi propune identificarea unor solutii eficiente pentru sprijinirea crescatorilor de animale din zona si, concomitent, de protejare a unei zone care devine cel mai emblematic parc national din zona Muntilor Fagaras.

Aceasta, in conditiile in care pe acest teritoriu (care include judetele Brasov, Sibiu Vilcea si Arges) este crescut un numar semnificativ de animale, sursa principala de venit pentru locuitorii din zona. Interactiunile dintre animalele salbatice si turmele de animale domestice care merg la pasunat sunt frecvente, existand posibilitatea contaminarii acestora cu diferite boli.

La intalnire s-au discutat si aspecte legate de rezolvarea problemelor de ecarisare a teritoriului, incinerarea cadavrelor provenite de la animalele bolnave fiind o urgenta in lupta de prevenire a raspandirii Pestei Porcine Africane.

„Identificam solutii punctuale si vom colabora cu toate organismele care sprijina conservarea faunei nationale. De asemenea este esential sa prevenim aparitia unor noi focare de Pesta Porcina Africana (PPA) in zona si sa ajutam la stingerea celor existente.” – Dr. Robert Chioveanu, Presedinte ANSVSA.

Prin aceasta colaborare ANSVSA urmareste sprijinirea micilor producatori din zona, obtinerea de produse traditionale sigure de la animale sanatoase. Astfel va contribui la dezvoltarea economiei regionale, devenind un partener de sprijin in pastrarea si conservarea traditiilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE