APIA: Fermierii trebuie sa-si deschida conturi noi la Trezorerie pentru incasarea subventiei la motorina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca fermierii care doresc sa incaseze ajutorul de stat la motorina trebuie sa-si deschida noi conturi la Trezorerie.

“Pentru beneficiarii schemei de ajutor pentru reducerea accizei la motorina folosita in agricultura, prevazuti la art. 4 din HG 1174/2014, altii decat institutiile publice, va comunicam ca s-a deschis contul 50.70.65. Astfel, beneficiarii ajutorului de stat vor depune la Centrele judetene APIA noile conturi pana la autorizarea la plata a sumei cuvenite sub forma ajutorului la motorina”, se arata intr-un comunicat al APIA.

Fermierii au putut depune la APIA, pana la data de 4 august, inclusiv, cererile prin care solicita subventionarea motorinei folosita in agricultura, conform Ordinului MADR 1727/2015. Potrivit actului normativ, agricultorii au avut la dispozitie 15 zile lucratoare de la publicarea Ordinului.

Acordul prealabil pentru finantare prin rambursare se emite de catre centrele APIA judetene, in termen de cel mult 10 lucratoare de la data limita de depunere de depunere a cererilor.

Pentru anul 2015, prima cerere de plata insumeaza cantitatile de motorina utilizate in trimestrele I si II ale anului 2015.

Ajutorul de stat sub forma de rambursare se acorda ca diferenta dintre rata accizei standard de la titlul VII – Accize si alte taxe speciale din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si rata accizei reduse prevazuta la art.2 alin(2) din Hotarârea Guvernului nr.1174/2014 pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. Valoarea accizei urmeaza sa fie comunicata de Ministerul Finantelor in perioada imediat urmatoare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE