APIA elibereaza adeverinte pentru credite beneficiarilor Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea III de depunere – anul II de angajament care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au încheiat Conventii cu Agentia.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, în cadrul acestui tip de conventie.

Toate conventiile încheiate între Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit conventiilor încheiate, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea III de depunere – anul II de angajament, prin care confirma faptul ca solicitantul a depus, în perioada 20 mai – 30 iunie 2015, cerere de plata pentru masura specificata. Suma înscrisa în adeverinta reprezinta 30% din valoarea sumei solicitate în cererea de plata an II de angajament, sesiunea III de depunere.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea conditiilor în care se vor încheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, în vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel încât dobânda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie în limita de 1%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE