ANSVSA

APIA: din 4 ianuarie 2016 pot fi depuse cererile de sprijin pentru depozitarea privata a carnii de porc

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in data de 14 decembrie 2015 a fost adoptat de catre Comisia Europeana Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2015/2334 de deschidere a depozitarii private pentru carnea de porc si de stabilire in avans a cuantumului ajutorului.

Regulamentul stabileste tipurile de produse eligibile, perioadele de depozitare, garantiile aferentecererilor de sprijin precum si cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs.

Perioada de depunere a cererilor este deschisa incepand cu data de 04.01.2016.

Conditiile generale de derulare a masurilor de depozitare private sunt stabilite prin Regulamentul (CE) NR. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008 de stabilire a normelorcomune de acordare a ajutoruluipentrudepozitareaprivat a anumitorproduseagricole, cu modificarilesicompletarileulterioare.

Pe site-ul oficial al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, sectiunea „Masuri de Piata”, subsectiunea „Carne” poate fi consultat materialul „Aspecte generale privind derularea masurii de depozitare carne de porc”.

Pentru precizari suplimentare, beneficiarii pot contacta APIA la adresa de e-mail zootehnie.apia@apia.org.ro sau la numarul de telefon: 021.200.50.26.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE