APIA: continua campania de primire a cererilor de plata. Cum se pot depune?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA continua Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anului 2021. Astfel, in perioada 1 martie – 26 martie 2021, s-au primit un numar de 255.776 cereri pentru o suprafata de 1.259.492,95 hectare.

Intrucat siguranta in contextul pandemiei Covid 19 este foarte importanta pentru institutia noastra, fermierii pot sa-si inregistreze cererile unice de plata in anul 2021 fara a se prezenta la centrele judetene/locale APIA si/sau al Municipiului Bucuresti.

Reamintim ca se va completa o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 17 mai 2021, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plata pentru anul 2021.

Completarea Cererilor unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificatul de inregistrare la ONRC/certificatul de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, catre Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti de care apartin fermierii.

Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul Agentiei.

Ca in fiecare an APIA este alaturi de fermieri  pe tot parcursul campaniei si acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor aferente accesarii fondurilor  europene si de la bugetul de stat.

In Anexa va prezentam situatia centralizatoare privind procesul de depunere a cererilor unice de plata pentru campania 2021, structurata pe fiecare judet, numar de fermieri si suprafata solicitata la plata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE