APIA: Cererile pentru subvenția la motorină se depun până pe 30 aprilie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ordinul nr. 431/2014 pentru aprobarea cantităţilor de motorină aferente trimestrului patru din 2013, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 236/02.04.2014.

Pentru primul trimestru al anului 2014, cererile pentru ajutorul de stat mai sus amintit se depun până la 30 aprilie 2014, inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, beneficiarii au obligaţia comunicării către APIA, în scris, a opţiunii referitoare la modalitatea de achiziţionare a cantităţii de motorină, respectiv integral sau în tranşe.

Cantităţile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE