APIA a stabilit nivelul de dobanda pentru creditele oferite fermierilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza in cadrul unui comunicat ca de curand a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul care stabileste conditiile in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA, in vederea acordarii creditelor pentru fermieri.

„Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza toti fermierii ca in data de 3 martie 2017 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 160, Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate de institutia noastra in baza adeverintelor eliberate”, se arata in comunicatul APIA.

Prin acest ordin nivelul de dobanda aferenta acordarii creditelor va fi de RON-ROBOR 6M+maxim 2%.

In ce priveste comisioanele practicate de institutiile finantatoare, APIA atrage atentia fermierilor care doresc sa acceseze credite pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente, sa analizeze cu atentie sporita solutiile de finantare propuse de institutiile financiar-bancare si nebancare in ceea ce priveste costul acestora, astfel incat sa aleaga modalitatile de finantare care raspund cel mai bine necesitatilor proprii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE