Vindem afine de padure sau afine de cultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vindem afine de padure sau afine de cultura. Afinele, insulina vegetala, protejeaza sanatatea ochilor, scad nivelul glicemiei in singe, prevenind obezitatea si diabetul zaharat. Mentin sanatatea ochilor si previn cancerul.
O portie de afine zilnic!
S- a demonstrat ca fructele si frunzele de afin contin mirtilina, un pigment care stimuleaza functia pancreatica. De aceea afinele sint numite insulina vegetala. Aceste fructe au proprietati hipoglicemiante, limitind productia de insulina. Hormonul numit insulina intervine in procesul de ingrasare prin stocarea zaharurilor sub forma de grasimi.
Afinele previn atit diareea, cit si constipatia. Acest lucru se datoreaza taninurilor, substante cu efect astringent, care regleaza tranzitul digestiv.
Afinele au proprietati bactericide, distrugind microflora intestinala daunatoare aparuta in enterocolite, in dizenterie. De asemenea, afinele sint recomandate persoanelor astenice, anemice pentru ca reface necesarul de vitamine si minerale.
Afinele contin vitamina C, vitamine din grupul B, potasiu, calciu, fier. Datorita betacarotenului – 30 micrograme/ 100 g, afinele stimuleaza acuitatea vizuala.
Persoanele care au probleme cu vederea nocturna, cele care lucreaza la calculator, care stau in fata televizorului mult timp, cele care isi suprasolicita ochii ar trebui sa profite de sezonul afinelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE