Seminte ricin productie 2017

Facebook
Twitter

Vand seminte de ricin, productie 2017, soi cu productivitate ridicata, in special pentru ulei. Ricinul este o planta uleioasa valoroasa ce acumuleaza in seminte 45-50 % ulei, foarte apreciat in industrie. Uleiul de ricin are peste 200 de utilizări în care nu poate fi înlocuit sau în care dă produse superioare din punct de vedere al calității şi eficienței de obţinere. De aceea, cultivarea ricinului poate deveni o sursă importantă de venit!

Ricinul se cultivă în scop industrial și medicinal, datorită valorii terapeutice și a utilizării uleiului extras din semințele de ricin drept combustibil. Seminţele de ricin conţin gliceride, lectine, uleiuri vegetale, acidul ricinoleic, acizi oleici, stearici, linoleici, un alcaloid (ricinină), o toxoalbumină (ricina), enzime, vitamina E, betacarotenoizi, lipide, proteine. Acidul ricinoleic stimulează peristaltimul intestinal, producând purgaţi. Uleiul de ricin mai este folosit în caz de parazitoze intestinale, iar în uz extern pentru alopecie, bătături, negi, papiloame, veruci, acnee, ulceraţii, cicatrici cheloide.

Puterea de germinare a semintelor este de 3 ani. Semintele se seamana la inceputul lunii mai. Planta infloreste la sfarstul lunii Iunie, inceputul lunii iulie si isi mentine si dezvolta florescenta pana la sfarsitul lunii August cand incepe coacerea semintelor.

Pentru cultivarea unui hectar este necesara cantitatea de cca 15-20 kg.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE