Anuntul ministrului Daea pentru toti fermierii care primesc subventii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atrage atentia fermierilor care doresc sa beneficieze si anul acesta de subventii ca este foarte important sa depuna cererea unica de plata, aferenta Campaniei 2017, pana la data de 15 mai, potrivit unui comunicat MADR.

In perioada 10-12 martie a.c., Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a deplasat in judetele Neamt, Iasi, Botosani si Suceava.

De la preluarea mandatului si pana in prezent, ministrul Daea a vizitat 24 judete din tara, pentru a vedea personal care sunt problemele cu care se confrunta agricultorii, dar si pentru a le explica in detaliu fermierilor care sunt programele de sustinere ale Ministerului Agriculturii pentru anul in curs.

Vineri, 10 martie 2017, ministrul a participat la Conferinta Interjudeteana de Agricultura Neamt – Bacau, care s-a desfasurat la Consiliul Judetean Neamt. La eveniment au mai participat, alaturi de presedintele CJ Neamt domnul Ionel Arsene, presedintele comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, Ioan Munteanu, directori executivi ai APIA, AFIR, ANARZ, directorii Directiilor Agricole, reprezentanti ai primariilor si consiliilor locale din cele doua judete, companii, fermieri si specialisti in domeniul agricol.

Sambata, 11 martie 2017, aflandu-se in Suceava, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat si la instalarea in functie a noului prefect de Suceava, Mirela Adomnicai. Cu aceasta ocazie, ministrul a anuntat ca isi doreste ca toate institutiile din judet aflate in subordinea Ministerului sa aiba un limbaj si un mod de lucru unitar pentru a lucra in sprijinul fermierilor.

In acest sens, ministrul a transmis ca a semnat un ordin de constituire a unui comitet de coordonare la nivelul structurilor ministerului din teritoriu, pentru ca acestea sa comunice rapid si corect, stabilind un mod de lucru si un limbaj comun.

Totodata, ministrul Agriculturii a mai spus ca a participat, la Falticeni, la o intalnire cu agricultorii si fermierii din aceasta zona a judetului, precizand faptul ca o mare parte a acestora au primit deja subventiile. Ministrul a subliniat ca acordarea subventiilor la timp reprezinta o prioritate pentru actualul Guvern.

Petre Daea a atras atentia ca un aspect extrem de important este perioada de depunere a cererilor de subventii, care a inceput pe 1 martie si se va finaliza pe 15 mai, motiv pentru care a facut un apel la autoritatile locale sa asigure toate conditiile agricultorilor si fermierilor pentru a depune cererile in termen.

La acest sfarsit de saptamana, ministrul Petre Daea a mai vizitat cateva ferme din regiunea Moldovei, intre acestea regasindu-se ferma de ovine Karakul de la Botosani care apartine lui Ionica Nechifor, presedinte al asociatiei crescatorilor de ovine MOLDOVIS, SUINPROD din Roman, dar si ferme legumicole din zona Botosani, care s-au inscris deja in programul de sustinere pentru cultivarea tomatelor in spatii protejate.

De asemenea, ministrul a trecut si pe la punctele de frontiera fitosanitare din Vama Siret, precum si pe la institutiile din subordinea MADR din judetele vizitate – centrele judetene ale APIA, Directiile Agricole Judetene sau Oficiile Judetene pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE