Anuntul MADR pentru fermierii care acceseaza fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, a aprobat, in data de 22 martie 2017, contractele de finantare nerambursabila cu fonduri din Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, pentru un numar de 16 Grupuri de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG), in valoare de 37,5 milioane euro, se arata intr-un comunicat MADR.

Fondurile nerambursabile aprobate vor fi folosite pentru implementarea de proiecte in cadrul Strategiilor de Dezvoltare Locala realizate de FLAG-uri.

Obiectivele proiectelor ce se vor finanta vor viza in principal crearea de locuri de munca, atragerea tinerilor, promovarea inovarii in sectorul pescaresc, dezvoltarea turismului, promovarea traditiilor si a patrimoniului cultural, inclusiv dezvoltarea acvaculturii durabile.

Mecanismul de implementare al Strategiilor de Dezvoltare Locala consta in depunerea proiectelor de catre actorii locali interesati si selectarea acestora la nivelul FLAG-urilor, urmand ca semnarea si efectuarea platilor aferente proiectelor selectate sa fie asigurata prin

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Directia Generala pentru Pescuit – Autoritate de Management pentru POPAM.
Grupurile de Actiune Locala pentru pescuit selectate provin din urmatoarele judete: Braila, Dolj, Galati, Prahova, Valcea, Olt, Teleorman, Constanta, Calarasi, Tulcea, Mehedinti, Satu-Mare, Alba, Hunedoara si Giurgiu, respectiv zone cu activitate pescareasca si de acvacultura.

Romania dispune in prezent de o acoperire nationala de 93% a Grupurilor de Actiune Locala (GAL), numarul acestora majorandu-se de la 163 de GAL-uri la 239, conform datelor Ministerului Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE