Anuntul AFIR pentru solicitantii de fonduri europene PNDR

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finantare aferenta submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 pentru zona de aplicabilitate ITI Delta Dunarii pana la 30 septembrie 2017, ora 17.00. De asemenea, se prelungeste si sesiunea pentru proiectele depuse prin submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din zona ITI Delta Dunarii, pana la 31 august 2017, ora 17.00.

Alocarea financiara stabilita pentru sesiunea din acest an aferenta submasurii (sM) 4.1a ITI Delta Dunarii este de 5 milioane de euro. AFIR a primit on-line pe pagina de internet, www.afir.info, pana in prezent, 3 cereri de finantare in valoare de peste 1,7 milioane de euro, prin intermediul 4.1a ITI Delta Dunarii.

Fondurile alocate submasurii 6.3 ITI Delta Dunarii, pentru sesiunea anuala 2017, sunt in valoare de 5 milioane de euro. Prin intermediul acestei submasuri, s-au primit on-line 35 de cereri de finantare in valoare totala de 525 de mii de euro.

„Fondurile europene alocate pentru sesiunea din acest an, atat pentru fermele mici, cat si pentru investitiile aferente sectorului pomicol din zona Deltei Dunarii nu au fost solicitate integral pana la acest moment si, astfel, s-a decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare pentru cele doua domenii de investitie amintite. Am tinut cont de faptul ca nu toti solicitantii au reusit sa finalizeze proiectele din cauza complexitatii documentatiilor tehnice necesare infiintarii de plantatii pomicole, dar si a unor situatii legate de drepturile de folosinta a terenurilor. Indemn pe toti cei interesati sa depuna proiecte, pentru ca zona Deltei Dunarii merita o dezvoltare agricola eficienta si competitiva” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionut CHESNOIU.

Pentru investitii in exploatatii pomicole din zona ITI Delta Dunarii se acorda fonduri nerambursabile in proportie de 50% pana la 90%, in functie de tipul beneficiarului si al investitiei finantate. Valoarea unui proiect poate ajunge pana la 1.050.000 euro. Pragul de calitate lunar atat pentru luna august, cat si pentru septembrie este de 10 puncte.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici din arealul ITI Delta Dunarii este 100% nerambursabil si este in valoare de 15.000 de euro pentru un proiect. Pragul de calitate lunar pentru luna august 2017 este de 15 puncte.

Depunerea cererilor de finantare se realizeaza on-line pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info pentru ambele submasuri amintite. Toti cei interesati sa depuna proiecte pentru dezvoltarea fermelor mici, dar si pentru investitii in exploatatii pomicole din zona ITI Delta Dunarii, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului si anexele aferente pe site-ul AFIR, la sectiunea „Investitii PNDR”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE