Anuntul AFIR pentru solicitantii de fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Adrian – Ionut CHESNOIU, a participat in zilele de 21 si 22 iunie 2017 la o serie de intalniri de informare in judetele Tulcea si Constanta.

Evenimentele au fost organizate de catre Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (AM PNDR) din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), care deruleaza in acesta perioada o campanie de informare privind accesarea fondurilor europene, disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Aceasta campanie de informare a demarat in data de 21 iunie cu intalnirea de la Consiliul Judetean Tulcea, unde alaturi de Secretarul de Stat in cadrul MADR, Alexandru POTOR, au mai luat parte Directorul General al AM PNDR, Florentina TUDOR, Seful Biroului RNDR (Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala), Mihai HERCIU. La intalnire au mai luat parte vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Dumitru MERGEANI si preseditele ADI (Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara) ITI – Delta Dunarii, Petre ILIE.

De asemenea, printre participantii la intrunire s-au numarat si reprezentantii GAL-urilor din zona (judetele Tulcea, Braila si Galati), cei ai autoritatiilor locale din judetul Tulcea, fermieri si solicitanti de fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala.

„Va asigur de toata sustinerea mea in accesarea fondurilor europene, disponibile prin PNDR 2020, cu mentiunea ca nu putem iesi din cadrul legal de implementarea a acestor fonduri. Analizam cu celeritate toate problemele si obervatiile pe care ni le semnalati si cautam cele mai bune solutii, dar vom actiona in spiritul si litera legii, de fiecare data.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionut CHESNOIU in cadrul intalnirii de la Tulcea.

Autoritatea de Management pentru PNDR, prin Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR), isi propune derularea unei campanii de informare a fermierilor, a Unitatilor Administrativ Teritoriale (UAT-urilor) prin reprezentantii legali, a asociatiilor de profil, a Grupurilor de Actiune Locala (GAL-urilor) etc, cu privire la posibilitatile de accesarea a submasurilor din cadrul PNDR 2020. Actiunile isi propun constientizarea celor interesati sa dezvolte investitii in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale referitor la elaborarea si depunerea proiectelor in cadrul sesiunilor active din anul 2017.

Urmatoarea intalnire s-a desfasurat in data de 22 iunie, la Constanta, cu participarea Secretarului de Stat, Alexandru POTOR, a Directorului general al AM PNDR, Florentina TUDOR, a Sefului Biroului RNDR, Mihai HERCIU, iar din partea AFIR a Directorului General, Adrian – Ionut CHESNOIU. La intrunire a luat parte si primarul municipiului Constanta, Decebal FAGADAU.

In aceasta a doua sesiune din cadrul campaniei de informare derulate de RNDR, au luat parte fermieri, GAL-uri, reprezentanti ai autoritatiilor locale din judetul Constanta, dar si ai OUAI-urilor din zona. Totodata, au fost prezenti la intalnire si reprezentanti ai societatilor de consultanta din domeniul fondurilor europene.

„Sunt incantat sa iau parte la aceasta serie de intalniri care a debutat ieri la Tulcea, in ideea de a fi cat mai aproape de beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala, unul dintre obiectivele propuse la preluarea mandatului fiind o relatie cat mai buna atat cu beneficiarii, cat si cu solicitantii de finantare. Nu este o munca usoara, dar catre sfarsitul anului vom avea primele concluzii cu privire la gradul de absorbtie si la modul cum au evoluat submasurile din Program. Informatiile culese de la dumneavoastra sunt importante si incercam sa le transpunem in procedurile noastre de lucru, astfel incat relatia dintre beneficiari si Agentie sa fie una cat mai facila in atingerea obiectivelor comune pe care ni le-am propus. ” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian – Ionut CHESNOIU.

Reprezentantii MADR si AFIR au prezentat oportunitatiile de finantare pe care le pot accesa toti cei care doresc sa depuna proiecte de investitii agricole si non-agricole din mediul rural. De asemenea, au raspuns intrebarilor venite din partea celor prezenti si au clarificat anumite aspecte referitoare la accesarea submasurilor din PNDR 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE