Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat data de la care se va începe plata diferenței din subventia pe suprafata, atât în ceea ce privește suma de la Uniunea Europeană, cât și a celei de la bugetul de stat.

„Plata diferenței din subventia pe suprafata începe de mâine”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în emisiunea „Viața Satului”.

MADR a împrumutat din Trezorerie banii necesari pentru plata diferenței la SAPS.

„Avem sumele pentru plățile pentru 95% din beneficiari, pentru că, conform legii bugetului de stat avem sume reținute care vor fi disponibile din luna martie (…) în lunile ianuarie și februarie, toți beneficiarii  vor primi plata integrală. Nu vreau să facem o plată diferențiată pentru că ar fi fost mult mai simplu să facem plata europeană și plata de la bugetul de stat. Vrem să acordăm în total 89 de euro” pentru subventia pe suprafata, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în emisiunea „Viața Satului”.

La suma care va fi rambursată din fonduri europene către MADR se va adăuga și ajutorul național tranzitoriu, în cuantum de 19,81 euro/hectar.

De asemenea, din luna februarie 2015 se va efectua și plata ajutorului național tranzitoriu pentru sectorul zootehnic.

„Zilele următoare, vom aproba hotărârea de Guvern cu sprijinul pentru acest sector (zootehnic, n.r.) și la începutul lunii februarie vom începe plățile și către sectorul de creștere a ovinelor și a bovinelor”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în emisiunea „Viața Satului”.

Suma alocată pentru plata ajutoarelor tranzitorii în sectoarele creșterii bovinelor și ovinelor este de peste 960 de milioane de lei.