Export de animale vii

Anunt de la UE: milioane de euro alocate pentru sustinerea crescatorilor de bovine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a decis sa aprobe un sprijin in valoare de 7,4 milioane de euro pentru Romania, cu scopul de a sustine fermierii care se ocupa cu cresterea bovinelor.

„Comisia Europeana a aprobat o schema in valoare de 7,4 milioane de euro, aproximativ 35,7 milioane de lei, destinata Romaniei, pentru a sprijini intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul cresterii bovinelor si care sunt afectate de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele destat. In cadrul schemei, sprijinul public va fi acordat sub forma de subventii directe. Scopul acesteia este acela de a ajuta intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul cresterii bovinelor sa isi acopere nevoile de lichiditati si sa isi continue activitatile astfel incat sa poata furniza alimente si materii prime furajere pentru industria alimentara si sa poata mentine locurile de munca”, anunta Comisia Europeana.

Conform informatiilor furnizate de Comisia Europeana, acest sprijin va veni in ajutorul a peste 1.000 de societati care au cresterea bovinelor ca obiect de activitate.

„Comisia a constatat ca schema care vizeaza Romania respecta conditiile stabilite in cadrul temporar. In special: granturile nu depasesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede in cadrul temporar pentru intreprinderile care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei agricole primare si sprijinul poate fi acordat pana la 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat ca masura este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar. Pe aceasta baza, Comisia a aprobat masura in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se mai mentioneaza in comunicatul Comisiei Europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE