ANSVSA: transportul de animale vii, in conditii de siguranta, verificat din nou de autoritate

Facebook
Twitter

ANSVSA a continuat verificarile privind situatia unei nave care transporta ovine in Iordania, notificata de Comisia Europeana cu privire la o posibila incalcare a legislatiei privind protectia animalelor in timpul transportului maritim.

Reamintim ca notificarea viza nava APUS care, in data de 22 iunie a fost incarcata cu 21.050 de capete de ovine, al carei sistem de ventilatie fortata s-ar fi defectat in timpul transportului si aproximativ 10.000 de capete de animale ar fi murit si nu ar mai fi fost descarcate in portul Aqaba din Iordania.

Informatiile, primite de la autoritatile romane, capitanul navei, exportator si reprezentantul transportatorului, atestau faptul ca nu au existat incidente in timpul transportului si animalele au fost debarcate, in data de 28 iunie in portul Aqaba, de personal specializat.

ANSVSA a primit si alte date de la autoritatile iordaniene si reprezentantul Organizatiei Mondiale ale Sanatatii Animalelor (OIE) pentru Orientul Mijlociu, care confirma ca animalele au fost debarcate in Iordania, in portul Aqaba, in data de 28 iunie si ca transportul s-a desfasurat fara evenimente deosebite.

In informarea autoritatilor iordaniene se mentioneaza ca animalele au fost verificate la debarcare de catre un medic veterinar, aveau o stare buna de sanatate, iar mortalitatile erau de 30 de capete.

Toate aceste informatii, primite pe diferite canale, vor fi comunicate Comisiei Europene ca raspuns la notificarea primita.

ANSVSA monitorizeaza permanent transporturile de animale pentru export pentru a se asigura de respectarea normelor de protectia a animalelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE