ANSVSA

ANSVSA: Romania a acordat 100.000 euro Republicii Moldova pentru instruirea unor experti in siguranta alimentara

Facebook
Twitter

Romania a acordat 100.000 euro Republicii Moldova pentru instruirea consultantilor privind sistemul european de asigurare a trasabilitatii produselor de origine animala, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Ca urmare a semnarii acordului tehnic între Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor a Republicii Moldova si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania, va fi demarata implementarea proiectului care are ca obiectiv instruirea de experti pentru crearea si implementarea în Republica Moldova a unui sistem european de asigurare a sanatatii animalelor.

Expertii ANSVSA vor asigura asistenta de specialitate si vor organiza instruiri colegilor din Republica Moldova, în diferite sectoare ale domeniului de specialitate.

De asemenea vor fi realizate programe de supraveghere si control, inclusiv în domeniul aplicarii si al dezvoltarii unor metode de laborator. Proiectul va asigura finantarea necesara achizitionarii de kit-uri, reactivi, dar si echipamente specifice de laborator.

Colaborarea bilaterala între specialistii celor doua tari se bucura de sprijinul sustinut al Ministerului de Externe si al Ambasadei Romaniei în Republica Moldova si se înscrie în suita de actiuni prin care Romania sprijina Republica Moldova în parcursul ei pentru aderarea la Uniunea Europeana.

Finantarea proiectului este asigurata de Ministerul Afacerilor Externe. Bugetul proiectului este de 100.000 Euro pentru implementarea activitatilor de instruire si pentru achizitionarea unor echipamente si kit-uri de laborator, se mai precizeaza in comunicatul ANSVSA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE