ANSVSA: ce s-a intamplat cu oile salvate de pe nava scufundata in portul Midia

Facebook
Twitter

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundata in portul Midia, au fost transferate la un adapost din localitatea Burias, judetul Ilfov, apartinand asociatiei „ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE”, asociatie care le-a preluat in custodie.

Presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, dr. Robert Chioveanu s-a deplasat la adapostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal ca sunt respectate toate conditiile de bunastare si protectie a animalelor.

Inainte de a fi transferate, inspectorii sanitari veterinari s-au asigurat ca animalele vor fi cazate intr-un adapost inregistrat sanitar veterinar, care dispune de toate conditiile necesare pentru asigurarea bunastarii acestora.

Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar incarcarea si descarcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat ca operatiunile se desfasoara cu respectarea normelor de bunastare si protectie a animalelor.

Preluarea animalelor s-a efectuat in baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinar din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele si medicul veterinar de libera practica contractat sa asigure asistenta sanitara veterinara pentru animale.

Pentru intretinerea animalelor, asociatia are obligatia de a asigura asistenta sanitara veterinara pentru respectivele animale si de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe raza careia este amplasat adapostul, pentru inspectia animalelor si a conditiilor, ori de cate ori este necesar.

Aceste animalele vor beneficia de conditii de bunastare, vor fi ingrijite pana la sfarsitul vietii si nu vor putea fi comercializate sau abatorizate.

Reamintim faptul ca presedintele ANSVSA a comunicat public faptul ca mandatul sau va fi unul activ, in teren, cu implicare personala in toate situatiile deficitare ale sistemului sanitar veterinar, asa cum a fost cazul implicarii in cadrul operatiunii de extragere a animalelor de pe nava esuata in portul Midia, precum si asigurarea unor conditii adecvate de bunastare si tratament pentru oile salvate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE