ANSVSA: amenzi record acordate comerciantilor de produse agroalimentare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seria controalelor in unitatile amplasate in cele 7 zone de interes turistic – Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – a continuat si in saptamana 20.08.2018 – 26.08.2018.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 177 de unitati, respectiv 70 de restaurante, 4 pizzerii, 7 cantine, 21 de unitati tip fast – food, 5 braserii, 15 unitati tip bufet, 9 baruri, 3 snack – baruri, 2 cafe – baruri, 24 de magazine alimentare, 9 laboratoare de cofetarie/patiserie,  1 rulota, 2 tonete de inghetata, 2 supermarket – uri si 2 unitati de produse congelate.

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la:

– manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

– conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

– depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 3 restaurante, 4 unitati tip fast-food, 3 baruri si 1 laborator cofetarie/patiserie au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 19.200 de lei.

De asemenea A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.

Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

D.S.V.S.A. Constanta pune la dispozitia turistilor, pe site-ul institutiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot gasi recomandari si informatii utile.

Unitatile aflate pe litoral sunt supravegheate si verificate permanent de catre inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE