In data de 03.07.2017, la Constanta, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2017”.

Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activitatilor specifice, la protejarea sanatatii publice si implicit, a intereselor turistilor aflati in vacanta pe litoralul romanesc, potrivit unui comunicat ANSVSA.

Astfel, in perioada 3 iulie – 03 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare.

Activitatea Comandamentului va fi realizata de un numar de 60 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, atat din cadrul DSVSA Constanta cat si delegati ai altor DSVSA judetene, organizati in serii de cate doua saptamani.

Inspectorii ANSVSA vor actiona in sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – Vama Veche.

Tipurile de unitati vizate sunt: cantinele taberelor scolare, depozitele alimentare, unitatile de tip supermarket si hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetarie si patiserie, beach-baruri, restaurantele si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente.

Activitatea de supraveghere si control va fi sprijinita si de un autolaborator, dotat cu echipamente specializate pentru efectuarea unor teste rapide.

Pentru eficientizarea activitatilor de control, inspectorii ANSVSA vor participa si la actiuni comune cu reprezentanti ai celorlalte autoritati cu responsabilitati in domeniu.

Inspectorii si autolaboratorul isi vor desfasura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua si vor verifica si sesizarile primite din partea cetatenilor.

In acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.

Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului ANSVSA: 0800-826-787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Totodata, DSVSA Constanta pune la dispozitia turistilor, pe site-ul institutiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot gasi informatii utile, recomandari, dar si numerele de telefon unde cetatenii pot contacta inspectorii ANSVSA care activeaza in cadrul acestui Comandament.

„In aceasta perioada a concediilor, siguranta alimentara a copiilor aflati in tabere sau a turistilor aflati in vacanta pe litoral sau in statiunile turistice este prioritara. Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor veghea, astfel incat operatorii economici din domeniu sa respecte sanatatea si confortul alimentar al cetatenilor”, a declarat presedintele ANSVSA, dr. Geronimo Branescu.

Share on Facebook