ANM: vremea se incalzeste in aproape toata tara. Care sunt sansele de ploi in urmatoarea perioada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ultimei prognoze ANM, valabila in intervalul 8 octombrie – 5 noiembrie, emperatura medie a aerului va avea in general, in perioada urmatoare, valori apropiate de normele climatologice specifice in cea mai mare parte a tarii, cu posibilitatea ca in jumatatea de vest sa se situeze peste acestea, relateaza Agerpres.

Potrivit datelor ANM, in saptamana 8 – 15 octombrie 2018, temperatura aerului va avea in general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu posibilitatea ca in jumatatea de vest sa se situeze peste acestea, iar precipitatiile vor fi in general deficitare in toate regiunile.

Saptamana 15 – 22 octombrie 2018, temperatura aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice ale saptamanii in cea mai mare parte a tarii, cu posibilitatea de a fi mai ridicate in jumatatea vestica a teritoriului.

Nivelul precipitatiilor se va mentine in parametrii normali

Regimul pluviometric se va situa in general in jurul normelor climatologice, exceptand regiunile vestice, nordice si centrale, unde exista posibilitatea ca acesta sa fie usor deficitar.

In saptamana 22 – 29 octombrie, temperatura aerului va avea valori in general apropiate de normele climatologice ale saptamanii in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de normele climatologice ale perioadei, existand posibilitatea ca in sud-vestul tarii regimul pluviometric sa fie usor excedentar.

In ultima saptamana a intervalului analizat, respectiv 29 octombrie – 5 noiembrie 2018, mediile valorilor termice se vor situa in jurul normelor climatologice specifice acestei perioade in cea mai mare parte a tarii.

In ceea ce priveste precipitatiile, regimul pluviometric se va situa in jurul valorilor normale ale perioadei, pe intreg teritoriul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE