ANM: vreme mult mai rece decat normalul perioadei, in urmatoarele doua saptamani. Iata regiunile in care va fi cel mai frig

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele zile, vremea se va raci treptat, iar temperaturile vor ajunge mult mai scazute decat normalul acestei perioade. De asemenea, pana pe 16 aprilie si intre 19 si 20 aprilie se vor inregistra si sanse mari de precipitatii, se arata in prognoza ANM, valabila in intervalul 12-25 aprilie.

In Banat, la inceputul primei saptamani, vremea se va raci treptat, asa incat valorile termice vor ajunge mult mai scazute decat cele normale in a doua decada a lunii aprilie, cu medii ale maximelor de 7 – 8 grade si ale minimelor de 1 – 2 grade. Incalzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade si ale temperaturilor minime de 4 – 5 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, nu sunt estimate oscilatii termice importante pe fondul racoros al vremii, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 15 – 16 grade si minime de 5 – 6 grade. In intervalul 13-16 aprilie si in jurul datei de 19 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru ploi, mai ales averse, local insemnate cantitativ si trecator insotite de descarcari electrice, iar in celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi ploi in general slabe.

In Crisana, vremea se va raci treptat la inceputul primei saptamani si se va ajunge la valori termice mult mai scazute decat cele normale in a doua decada a lunii aprilie, cu medii ale maximelor de 6 – 7 grade si ale minimelor de 1 – 2 grade. Incalzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade si ale temperaturilor minime de 3 – 5 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza ca vremea va fi racoroasa, cu oscilatii termice putin importante de la o zi la alta, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 15 – 16 grade si minime de 4 – 5 grade. In intervalul 13 – 16 aprilie si in jurul datei de 20 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru ploi, mai ales averse, local insemnate cantitativ si trecator insotite de descarcari electrice, iar in celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi ploi in general slabe.

In Transilvania, la inceputul primei saptamani, vremea se va raci treptat, asa incat valorile termice vor ajunge mult mai scazute decat cele normale in a doua decada a lunii aprilie, cu medii ale maximelor de 6 – 7 grade si ale minimelor de – 1 si 0 grade. Incalzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14 – 15 grade si ale temperaturilor minime de 1 – 2 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, nu sunt estimate oscilatii termice importante pe fondul racoros al vremii, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 13 – 15 grade si minime de 2 – 3 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata.

In Maramures, vremea se va raci treptat in intervalul 13 – 15 aprilie si se va ajunge la valori termice mult mai scazute decat cele normale in a doua decada a lunii aprilie, cu medii ale valorilor termice diurne in jurul a 6 grade si nocturne de 2 – 3 grade. Incalzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade si ale temperaturilor minime de 4 – 5 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza ca vremea va fi racoroasa, cu oscilatii termice putin importante de la o zi la alta, astfel ca se vor inregistra, in medie, maxime de 15 – 16 grade si minime de 4 – 5 grade. In intervalul 13 – 16 aprilie si in jurul datei de 20 aprilie va fi ridicata probabilitatea pentru precipitatii, local mai insemnate cantitativ. In celelalte zile ale intervalului celor doua saptamani, temporar vor fi ploi in general slabe.

In Moldova, vremea se va incalzi usor in primele doua zile ale intervalului, cand media maximelor termice se va situa in jurul a 18 – 19 grade, apoi se va raci. Astfel, in perioada 14 – 17 aprilie, temperaturile diurne se vor situa in medie intre 10 si 12 grade, valori cu mult sub cele normale. Incepand cu data de 18 aprilie, tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, media maximelor urmand sa atinga valori de 14 – 15 grade in ultimele zile din cea de-a doua saptamana. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 4 si 6 grade, exceptand prima noapte cand acestea vor fi mai scazute la medii de 2 – 3 grade. Temporar va ploua in cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse si in general moderat cantitativ in intervalul 14 – 16 aprilie.

In Dobrogea, vremea va fi apropiata de regimul termic normal in primele doua zile, cand se vor inregistra temperaturi maxime medii de 14 – 15 grade, dar incepand cu data de 14 aprilie va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu valori diurne in medie de 11 – 13 grade. Abia spre finalul celei de-a doua saptamani va fi posibila o crestere a maximelor spre medii de 14 – 15 grade. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 5 si 7 grade. Temporar va ploua in cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse si in general moderat cantitativ in data de 14 aprilie.

In Muntenia, vremea se va incalzi usor in primele doua zile ale intervalului, cand media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 de grade, apoi se va raci. Astfel, in perioada 14 – 16 aprilie, valorile diurne se vor situa in medie la 11 – 12 grade, cu mult sub cele normale. Incepand cu data de 17 aprilie, tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, media maximelor urmand sa atinga valori in jurul a 16 grade in ultimele zile din cea de-a doua saptamana. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 3 si 6 grade. Temporar va ploua in cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse si in general moderat cantitativ in data de 14 aprilie.

In Oltenia, vremea se va incalzi usor in primele doua zile ale intervalului, cand media maximelor termice se va situa in jurul a 18 grade, apoi se va raci. Astfel, in perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa in medie la 10…12 grade, valori mult sub cele normale. Incepand cu data de 17 aprilie, tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, media maximelor urmand sa atinga valori de 16 – 17 grade spre finalul celei de-a doua saptamani. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative si se vor situa in medie intre 2 si 6 grade. Va ploua, in general moderat cantitativ in intervalul 13 – 14 aprilie si doar pe arii mai restranse si slab in restul intervalului.

La munte, in primele doua zile se vor inregistra temperaturi maxime medii de 9 – 10 grade, apoi vremea se va raci accentuat. Astfel, in perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa in medie intre 0 si 2 grade, valori cu mult sub cele normale. Incepand cu data de 17 aprilie, tendinta temperaturilor va fi de crestere usoara si treptata, media maximelor urmand sa atinga valori in jurul a 6 grade la finalul celei de-a doua saptamani. Minimele termice nu vor avea variatii semnificativ si vor fi preponderent negative, cuprinse in medie intre -4 si 0 grade. Temporar vor fi precipitatii slabe in cea mai mare parte a intervalului, mai ales sub forma de ploaie, exceptand intervalul 13 – 16 aprilie, cand vor fi in general moderate cantitativ si predominant sub forma de ninsoare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE