ANM: temperaturile incep sa scada usor in toata tara. Sanse de ploi in zilele ce urmeaza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ultimei prognoze ANM, vremea se va mentine calda in primele zile ale acestei saptamani iar temperaturile vor ajunge chiar si la 32 grade Celsius. In zilele ce urmeaza, vremea se va raci usor iar sansele de ploaie vor creste la nivelul intregii tari, mentinandu-se pana saptamana viitoare, noteaza Agerpres.

In Banat, vremea va fi calda in prima zi, cu temperaturi maxime, in medie, de 28 – 29 de grade Celsius, dar in zilele de 4 si 5 septembrie se va racori, astfel ca maximele medii se vor situa in jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creste din nou, iar in intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana, regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 25 – 26 de grade Celsius. Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii si se vor incadra, in medie, intre 13 si 16 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopti.

In primele zile ale intervalului vor fi averse, local insemnate cantitativ in 3 si 4 septembrie, dar ploi trecatoare, slabe, vor fi posibile si in perioada 8 – 12 septembrie.

Crisana, maxime de 28 de grade Celsius

In Crisana, in prima zi a intervalului va debuta cu vreme calda si temperaturi maxime, in medie, in jurul a 29 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii de 24 de grade. Din 6 septembrie vremea se va incalzi treptat, astfel ca in intervalul 7-9 septembrie vor fi maxime, in medie, de 27 – 28 de grade, valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 25 – 26 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii si se vor incadra, in medie, intre 12 si 16 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopti. In primele zile ale intervalului vor fi averse, local insemnate cantitativ in 3 si 4 septembrie, dar ploi slabe, trecatoare vor fi posibile si in perioada 9-11 septembrie.

Transilvania, averse insemnate cantitativ in zilele urmatoare

In Transilvania, vremea va fi calda in prima zi, cu temperaturi maxime, in medie, de 30 de grade, dar in perioada 4-6 septembrie maximele vor fi in scadere spre o medie de 24 – 25 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creste usor, astfel ca in intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 25 – 26 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii si se vor incadra, in medie, intre 10 si 14 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopti. In perioada 3-6 septembrie, temporar vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului doar trecator vor fi posibile ploi slabe.

Temperaturi de pana la 31 de grade in Maramures

In Maramures, prima zi a intervalului va debuta cu vreme deosebit de calda si temperaturi maxime, in medie, in jurul a 31 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii de 25 – 26 de grade.

In intervalul 7-9 septembrie vremea se va incalzi treptat, astfel maximele vor ajunge la o medie de 27 – 28 de grade, valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 24 – 25 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii si se vor incadra, in medie, intre 11 si 15 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopti. In primele zile ale intervalului vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului doar trecator vor fi posibile ploi slabe.

Moldova, minime nocturne de 12 grade Celsius spre mijlocul lunii septembrie

In Moldova, vremea va fi local calduroasa in primele doua zile, cand se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, de 30 – 31 de grade, apoi acestea vor scadea, pana la medii de 26 – 27 de grade in intervalul 6-12 septembrie, valori in continuare mai ridicate decat cele specifice perioadei. Incepand cu 13 septembrie valorile termice diurne vor scadea usor spre o medie de 24 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea o tendinta de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, de la o medie de 16 grade, pana la 12 grade in ultimele nopti. Ploi slabe, trecatoare, vor fi in zilele de 5 si 6 septembrie, dar posibil si in perioada 11-14 septembrie.

In Dobrogea, in primele doua zile vremea va fi local calduroasa, cu maxime, in medie, de 29 – 30 de grade, apoi acestea vor scadea usor si se vor situa in perioada 5-9 septembrie la o medie de 26 – 27 de grade. In restul intervalului regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge o medie in jurul a 25 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea o tendinta de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, in medie, de la 20 pana la 16 grade, in ultimele nopti. Ploi slabe, trecatoare, vor fi in zilele de 5 si 6 septembrie, dar posibil si in perioada 11-14 septembrie.

Muntenia, sanse de ploi in urmatoarele trei zile

In Muntenia, vremea va fi calduroasa in prima zi, cand se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, de 32 de grade, apoi acestea vor scadea, pana la medii de 28 – 29 de grade in intervalul 4-11 septembrie, valori in continuare mai ridicate decat cele specifice perioadei.

Incepand cu 12 septembrie valorile termice diurne vor scadea usor spre o medie de 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendinta de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, in medie, de la 17 pana la 13 grade, in ultimele nopti. Ploi slabe, trecatoare, vor fi in perioada 4-6 septembrie, dar posibil si in perioada 12-14 septembrie.

Oltenia, vreme racoroasa in urmatoarele zile

In Oltenia, vremea va fi calduroasa in prima zi, cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 30 de grade, dar in ziua 4 septembrie se va racori, astfel ca maximele se vor situa, in medie, in jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creste din nou spre o medie de 28 de grade, in intervalul 6-9 septembrie, cand se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendinta de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, in medie, de la 17 pana la 13 grade, in ultimele nopti. In primele doua zile ale intervalului vor fi averse, pe arii restranse insemnate cantitativ in 3 si 4 septembrie, dar ploi trecatoare, slabe, vor fi posibile si in perioada 8-14 septembrie.

La munte, temperatura aerului nu va avea variatii semnificative de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca, in medie, maximele vor fi cuprinse intre 14 si 17 grade, iar minimele intre 7 si 11 grade. In perioada 3-6 septembrie vor fi averse care pe arii restranse vor fi insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului, local si temporar, vor aparea ploi in general slabe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE