ANM: iarna 2020-2021 va fi una normala, insa cu ninsori puternice, viscol si ger

Facebook
Twitter

Iarna va fi una normala, nu neaparat usoara, cu ninsori puternice, viscol si ger, specifice acestui anotimp, a anuntat Florinela Georgescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

„Pana acum, in ultimele saptamani, regimul de vreme a fost specific pentru sfarsitul de toamna, astfel ca ne putem astepta ca cel putin pana la sfarsitul anului sa evoluam intr-un regim normal. Repet ceea ce spun mereu: o iarna normala in Romania nu este neaparat o iarna usoara, pentru ca pot aparea episoade cu fenomene severe de viscol si ger, care nu lipsesc din nicio iarna, dar acestea pot fi prognozate doar cu o saptamana, maximum 10 zile in avans”, a spus Georgescu.

Ea a adaugat ca in minivacanta de Sfantul Andrei si de 1 Decembrie exista posibilitatea sa fie precipitatii mixte atat la munte, cat si in zonele joase.

„In minivacanta de 1 Decembrie, de vineri, vremea se va schimba de la acest aspect placut si este posibil sa avem un episod cu precipitatii mixte. La munte, de acum incolo, orice episod de precipitatii inseamna precipitatii mixte si nu este exclus ca si in zonele joase precipitatiile sa fie mixte”, a aratat reprezentanta ANM.

De asemenea, de Sarbatori s-ar putea sa fie zapada la munte, a mai spus Georgescu.

„Ne asteptam ca luna decembrie sa evoluam intr-un regim apropiat de normal, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca la munte sa se depuna un strat de zapada suficient de persistent ca sa il avem de Sarbatori. E greu de estimat grosimea, daca va fi unul care sa favorizeze sporturile de iarna”, a subliniat directorul

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE