ANM: ce temperaturi si ce sanse de precipitatii se anunta pentru urmatoarele 4 saptamani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele saptamani, valorile termice se vor situa in limita unor valori normale pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi usor peste medie in partea de sud a tarii. De asemenea, cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in prima parte a intervalului, insa se vor apropia de normal la sfarsitul lunii august, se arata in prognoza de specialitate ANM, valabila in intervalul 10 august – 7 septembrie 2020.

Potrivit specialistilor, in saptamana 10 – 17 august 2020, valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, in regiunile sudice, iar in rest se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii, deficit ce va fi local mai accentuat in regiunile sudice, centrale si nordice.

Pentru saptamana 17 – 24 august 2020, sunt anuntate temperaturi apropiate de cele normale pentru acest interval, in toate regiunile, iar cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi excedentare la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile centrale, nordice si la munte.

Potrivit ANM, in intervalul 24 – 31 august 2020, temperaturii medii ale aerului se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul Romaniei, la fel si regimul pluviometric va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval, in toate regiunile.

De asemenea, in cursul saptamanii 31 august – 7 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa usor peste cele specifice acestei saptamani, la nivelul intregii tari. In acelasi timp, cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, in toata tara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE