Animale pe care le poti creste intr-o gospodarie de mici dimensiuni

Facebook
Twitter

Cresterea de animale, chiar si pentru o persoana fara experienta, poate fi transformata intr-o activitate plina de beneficii.

Cu toate ca, in ultimii ani, efectivele de animale de ferma din Romania s-au diminuat, iar tot mai multi crescatori au decis sa abandoneze aceasta activitate, din lipsa unei piete de desfacere si a unor solutii relevante de sprijin din partea autoritatilor, pentru o persoana care investeste timp si bani intr-o astfel de activitate, planificandu-si toti atent toti pasii, poate sa se bucure de succes.

Daca ai o casa la tara sau iti doresti sa te muti intr-o zona rurala, iar cresterea de animale este o activitate care ti-ar surade, in cele ce urmeaza vei gasi o serie de sugestie de animale de ferma, potrivite pentru inceperea unei cariere in zootehnie.

Rate

Daca iti doresti o sursa naturala de oua si de carne de pasare, ratele reprezinta o alegere foarte buna prin care sa le poti obtine. Pentru un tanar fermier, ratele Pekin sunt foarte potrivite, intrucat acestea nu au nevoie de un adapost foarte mare si, desi au apetit mai mare decat al gainilor, acestea isi vor cauta singure o mare parte din necesarul de hrana.

Mai mult, acestea nu scormonesc pamantul precum gainile, nu vor distruge plantele si florile din gradina ba, mai mult, se vor hrani cu buruieni si cu insectele de pe plante.

Animale de companie

Daca esti pasionat de caini si pisici ar trebui sa stii ca aceste animale de companie pot reprezenta si o excelenta sursa de venit, iar inmultirea unor exemplare de rasa se poate dovedi foarte profitabila. In prezent, un pui de caine din rase precum buldog englez, mastif tibetan sau samoyed este cumparat de catre pasionati cu sume care pleaca de la 2.000 si ajung la 5.000 de euro. Si in cazul pisicilor exista rase „de lux”, iar o pisica persana, o Ashera sau Albastra de Rusia poate fi comercializata pentru sume care pleaca de la 2.000 si ajung chiar la 4.000 de euro.

Totusi, atunci cand alegi sa inmultesti caini si pisici de rasa, este important sa te asiguri ca rasa aleasa de tine este potrivita climei din Romania, ca ii poti asigura animalului toate conditiile necesare dezvoltarii corespunzatoare si ca acesta este hranit corespunzator. Mai mult decat atat, pentru o rasa de top, asigurarea de servicii medicale corespunzatoare este necesara. De aceea, este recomandat sa apelezi mereu la o farmacie veterinara de incredere, ori de cate ori este nevoie, si la o clinica veterinara non stop, in caz de urgente.

Porci

Porcii reprezinta o alegere buna atat pentru persoanele care prefera acest tip de carne cat si pentru cele care isi doresc sa comercializeze animalele. In preajma sarbatorilor de iarna, cererea pentru carnea de porc este mereu mare, iar o persoana care creste astfel de animale va avea mereu clienti.

Pentru ca o mare problema generata de porci este mirosul neplacut, este necesar ca spatiul destinat cresterii porcinelor sa fie localizat cat mai departe de zona in care locuiesti. In ceea ce priveste furajarea, optiunile sunt destul de mari, porcul nefiind un animal foarte pretentios.

Totusi, pentru a asigura aportul caloric, se recomanda ca din hrana porcilor sa nu lipseasca porumbul si alte cereale dar si hrana verde, atunci cand acest lucru este posibil.

Pentru ca porcii au nevoie de o cantitate mare de furaje, este recomandat ca acestia sa fie lasati liberi, daca spatiul o permite deoarece, in acest mod, isi vor satisface singuri necesarul de hrana.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE